divendres, 3 d’abril del 2020

DIA 19



DIVENDRES, 3 D'ABRIL DE 2020.
Bon dia a totes i tots!
Esper que estigueu molt bé, tranquils i contents a casa.
Una aferrada forta forta.

¡Buenos días a todas y todos!
Espero que estéis muy bien, tranquilos y contentos en casa.
Un abrazo fuerte fuerte.

FEINETES PER FER CADA DIA:
1- Calendari i dir la data (completa i curta).
2- Diari a l'agenda escolar.
3- Registre i cura de l'experiment de les llavors.
4- Llegir.
5- Fer una o dues pàgines del llibre de català i llegir en veu alta (també poden copiar algun fragment al quadern).

TAREAS PARA HACER CADA DIA:
1- Calendario y decir la fecha (completa y corta).
2- Diario en la agenda escolar.
3- Registro y cuidado del experimento de las semillas.
4- Leer.
5- Hacer una o dos páginas del libro de catalán y leer en voz alta (también pueden copiar algún fragmento en el cuaderno).


CATALÀ:

A l'enllaç http://app.ansaperansa.cat/exercicis/avuilalletra trobareu diferents activitats per treballar la lectura i l'escriptura en lletra minúscula, a més de cançons. Avui treballarem la 'p' i la 's'.
Heu d'anar a l'enllaç d'adalt, i quan vegeu la imatge d'un tauló marró amb les lletres, pitjau la lletra 'p'. Feis les activitats i quan acabeu, triau algunes paraules que comencen amb la lletra 'p' i escriviu-les al quadern.
Després, tornau a l'enllaç i feis el mateix amb la lletra 's'.
***Si els nins/es estàn cansats, millor fer només la lletra 'p' i deixar la lletra 's' pel cap de setmana.

En el enlace http://app.ansaperansa.cat/exercicis/avuilalletra encontraréis diferentes actividades para trabajar la lectura y la escritura en letra minúscula, además de canciones. Hoy trabajaremos la 'p' y la 's'. Son actividades muy intiutivas y sencillas, así que los niños/as podrán hacerlas solos aunque la familia no conozca la lengua catalana.
Tenéis que ir al enlace de arriba y cuando veáis la imagen de un tablón marrón con la letras, apretad la letra 'p'. Haced las actividades y cuando acabéis, tenéis que elegir algunas palabras que empiezan con la letra 'p' y escribirlas en el cuaderno.
Después, tenéis que volver al enlace y hacer lo mismo con la letra 's'.
***Si los niños/as están cansados, mejor hacer solo la letra 'p' y dejar la letra 's' para el fin de semana.


MATEMÀTIQUES:

Practicar càlcul mental, demanant als nins/es (oralment) números de l'1 al 19 +1
Si ho dominen i volen seguir, ampliar fins al 99.
Pero si els costa molt, escriure al quadern els nombres fins al 100, dibuixant una graella i posant 10 a cada línia. Després, demanar que assenyalin el nombre....

Practicar càlcul mental, preguntando a los niños/as (oralmente), números del 1 al 19 +1.
Si lo dominan, ampliar hasta el 99.
Pero si les cuesta mucha, escribir en el cuaderno los números hasta el 100, dibujando una tabla y poniendo 10 en cada línia. Después, pedir que señalen el número....


PLÀSTICA:

Aquests dies els podem aprofitar per a que els nins/es aprenguin a fer feines de la casa, com parar taula, rentar els plats, netetjar finestres, reconar joguines, possar la rentadora, penjar la roba, ordenar els armaris, ajudar a cuinar, colaborar en petites reparacions, … Segur que ho disfruten, i a més aprenen coses tan importants com a ser conscients dels esforços que fan els membres de la família, valors com la igualtat de gènere, a ser més autònoms,...
Avui vos propós algo tan senzill com aprendre a cosir botons a un troç de tela (esper que disposeu dels materials a ca vostra).

Estos dias podemos aprovechar para que los niños/as aprendan a hacer labores del hogar, como poner la mesa, lavar los platos, limpiar ventanas, recoger juguetes, poner la lavadora, tender la ropa, ordenar los armarios, ayudar en la cocina, colaborar en pequeñas reparaciones,... Seguro que lo disfrutan y además, aprenden cosas tan importantes como a ser conscientes de los esfuerzos que hacen los miembros de la familia, valores como la igualdad de género, a ser más autónomos,...
Hoy os propongo algo tan sencillo como aprender a coser botones en un trozo de tela (espero que dispongáis de los materiales en casa).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada